Blijgedacht


Visie

Ikzelf vind het heel belangrijk om te benadrukken dat hoogsensitiviteit geen ziekte of stoornis is, maar een persoonlijkheidskenmerk. Het is een manier van ‘zijn’, een vaststelling, een deel van je mooie unieke zelf.

De dag van vandaag en de huidige maatschappij waarin we allemaal leven en opgroeien, maakt het niet altijd even gemakkelijk voor personen met HSP en hun netwerk. Voor gevoelens, rust en tijd is er vaak erg weinig plaats.

Ik wens dan ook niet enkel in te zoomen op de valkuilen die HSP kan inhouden, maar vooral op de kwaliteiten die eruit kunnen voortvloeien! Door op de juiste manier met hoogsensitiviteit om te gaan, kan het soms zelfs meer voor- dan nadelen hebben.

In mijn praktijk gaan we samen op pad in deze misschien eerste overweldigende indruk van hoogsensitiviteit en probeer ik je met tips, informatie, oefeningen,… je krachten en talenten te ontwikkelen, die onlosmakelijk verbonden zijn aan HSP.

Ook voor ouders van kinderen met HSP gaan we concreet en praktisch in op hoe je hoogsensitief kan opvoeden. Dit afgestemd op je persoonlijke situatie, je eigen behoeften en op de noden van je zoon/dochter.